Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vaultage

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

A zenekar 2009 végén alakult Miskolcon, abból a felállásból csak a két alapító unokatestvér, Zsarnai "Muki" Dávid(szólógitár) és Nagy "Izzy" Róbert(ritmusgitár) maradt. Az igazi komolyabb zenélés pár hónappal később Csege Viktor "Zúzó”, Barancsi Zoli, Szabó Szilárd csatlakozásával kezdődött, legfőképpen Guns'n Roses feldolgozásokkal, gyatrán megszólaló, részben kölcsön felszereléssel, ez így futott nem egész egy évig.

Ebben az időszakban folyamatosan nagyon nagy segítséget nyújtott gitártanárunk, Tímár Krisztián rengeteg tanítással és még több kölcsön cuccal, valamint Soós „Lesly” László fellépési lehetőségekkel. Egy szint elérése után több ponton korlátokba ütköztünk, több ponton tagcserék következtek. Flaskó "Indián" Tamás került a dobokhoz, Zúzó basszusgitározott, Szilárd kilépett, így énekes nélkül maradt a zenekar. Később Zúzót felváltotta Rózsa "Ryan" Adrián a basszusgitáron. Négyen, énekes nélkül próbáltunk és számokat írtunk fél évig. Ekkor csatlakozott Szabó "Steve" István énekes, 2011 augusztusában, négy nappal a Hejőpapi Rockfesztivál előtt. Ez volt az első ilyen közös fellépésünk komoly színpadon, komoly hangtechnikával, már alakulófélben lévő saját cuccal. Nagy sikert értünk el, megérte a sok próba.

Ekkortól folyamatosan dolgozni kezdett a zenekar. Kemény, de dallamos rockzenét játszunk, húzós riffekkel, komoly gitárszólókkal. A Guns mellett megjelenik már a műsorban a Whitesnake, Billy Idol, Bon Jovi, Ramones, Helloween, a Shotgun Messiah, Maroon Five, de alkalomadtán egy blues Jam-elés is belefér :) . A jól begyakorolt teljes műsor már több mint két órát tesz ki. Saját számaink is angol szöveggel szólnak, a szövegíró Steve. 2011 őszére már összerázódott ez a felállás annyira, hogy beneveztünk a BOON és a Hell megyei szervezésű zenei tehetségkutatóján, amin harmadik helyezést értünk el. Azóta felléptünk komoly nézőszám mellett nagyon nagy sikerrel a Miskolci Kocsonyafesztiválon 2012-ben és 2013-ban is, ahol a zenénket minden korosztály szívesen hallgatta. Neves országos hírű zenekarok között egyetlen amatőr zenekarként a 2012-es Cinefeszt nagyszínpadán, 2013-ban Tiszafüreden a Halas Napok nagyszínpadán. Játszottunk a P-Box-szal, a Rotorral, jó pár rendezvényen a Gárdonyi Művelődési házban és klubjában, iskolákban, az ismert miskolci zenei szórakozóhelyeken, pl. Hangoló Sörház, Corner Stage, Grizzly Music Pub, Kazincbarcikán a Diamond Klubban.

2012 novemberében elvált Flaskó Tamás és a Vaultage zenekar útja. A dobokat innentől kezdve Zán Tamás püföli, akivel azóta a zenekar teljesen összecsiszolódott. 2012-ben a zenekar felszerelése szempontjából komoly előrelépések történtek, a próbateremben lehetőségünk van a saját eszközökkel elfogadható minőségű felvételeket készíteni és kiváló körülmények között próbálni, számokat írni.

Mostantól egy kisebb klubhelyiségben akár teljesen saját felszerelésen (Komoly végfok, keverő, hangfalak, mikrofonok) tudunk zenélni jó hangminőségben. Mindhárom gitáros színpadképes, márkás felszereléssel rendelkezik mind a hangládák mind az erősítők (Marshall, Laney, Line-6, TC-Electronic, stb...), effektek és természetesen a gitárok tekintetében is.

Legfrissebb hírünk, hogy a Hell-Boon megyei tehetségkutató 2013 januári döntőjében 3.helyezést értünk el a Smink és a Fake Smile zenekarok után, akik igazán komoly ellenfélnek bizonyultak. A  tárgynyereményeken és a kupán kívül egy stúdiófelvételi lehetőséget is nyertünk a vadonatúj Jam-Stúdióban, így végre mostanra felvehettük saját szerzeményeinket és ha kész a keverés, szuper minőségben mutathatjuk meg számainkat.

Meg kell említeni a zenekar stílusának, hangzásának kialakulásában meghatározó szerepet játszó tanítómestereinket, Tímár Krisztiánt, Mikky Slade-et, aki nagy büszkeségükre kétszer is fellépett a zenekar vendégeként, valamint Soós Lesly Lászlót, aki kezdetektől segítette a zenekar munkáját tanáccsal, fellépési lehetőségekkel.
Mostanára a Vaultage jó kis zenekar lett, jól szólós komplett saját cuccal. Kezdjük a feldolgozásokat elhagyni, és előtérbe kerülnek a saját számok, amikből már van egy jópár, már a műsor több, mint felét teszik ki! Hamarosan megjelenik a kislemez, amit itt is meg fogunk mutatni az érdeklődőknek. A Vaultage zenekar megtalálható a Facebookon és a YouTube-on...
 

Videók

  • Vaultage - Cryin In The Rain (Whitesnake)
  • Vaultage - Dont Cry (Guns 'N Roses)
  • Vaultage - XXX

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szabó "Steve" István
ének
Nagy "Izzy" Róbert
gitár
vokál
Zsarnai "Muki" Dávid
gitár
Rózsa "Ryan" Adrián
basszusgitár
Zán Tomi
dobok