Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vida Rock Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2007

További képek

Biográfia: 

A Vida Rock Band 2007. áprilisában alakult meg. Alapítók: Vida Ferenc, Kovács Ferenc, Kovács Krisztián, Oszter Tihamér és Csóka Csaba.

A zenekar neoklasszikus hatásokkal és veretes gitárszólókkal tarkított dallamos hard rock zenét játszik. Névadója és vezetője a magyar rockzene legendás alakja, Vida Ferenc basszusgitáros, producer, stúdió hangmérnök; aki mögött kilenc nagylemez, több mint ezer élő koncert áll. Előző zenekarával játszott többek között a Deep Purple, a Saxon és Rod Steward előtt, évekig saját lemezkiadót vezetett és fesztiválok szervezésével foglalkozott.

A zenekar 2007. végén rögzítette az első nagylemezének anyagát, amely 2008. áprilisában jelent meg Ellopott remények címmel. A lemez sikerét jelzi, hogy nem csak a közönség, hanem a sajtó részéről is kiváló fogadtatásra talált.

A Vida Rock Band folyamatosan koncertezik. Két alkalommal is fellépett és nagy sikerű koncertet adott Európa legjelentősebb kulturális rendezvényén, a Sziget Fesztiválon, valamint koncertezett Szlovákiában is.

Videók

  • Vida Rock Band - Álmok útján

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Horváth Tamás (Árpi)
ének
Kovács Ferenc (Fery)
gitár
Borbás István (Steve)
billentyűsök
Vida Ferenc (Fefe)
basszusgitár
Csóka Csaba (Csabi)
dob