Bejelentkezés

x
Search & Filters

Wisdom

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2001

További képek

Biográfia: 

2001 őszén alakult a Wisdom, mindenféle komoly terv és elhatározás nélkül. Összedobtunk pár feldolgozást a próbateremben, és napok alatt megszületett az első 2 saját dalunk is. Ez volt a King of Death és a Fate.

Ahogy kitaláltuk a zenekar nevét és készültek az újabb dalok, egyre inkább kezdett kikristályosodni, hogy mit is szeretnénk elérni. Életre keltettük Wisemant, kinek története minden egyes lemezünkön folytatódik, és értékes gondolatokat ébreszthet abban, aki kicsit elmélyül a világában. Az összes többi dalszövegben is törekszünk erre, hiszen a név kötelez...

Néhány promóciós felvétel után, 2004 júniusában jelent meg a bemutatkozó kislemezünk (Wisdom EP) a HammerWorld magazin mellékleteként. Ez volt az első ilyen jellegű koprodukció, és országszerte ismertté tette a Wisdom newet.

2005-ben a budapesti Wigwamban elindítottunk egy Keep Wiseman Alive elnewezésű rendezwényt, melyet évente megtartunk, és mindeddig nagy siker öwezi. Díszletekkel és egyéb látwányosságokkal tarkítjuk a koncerteket, és nagyon bízunk benne, hogy egyszer majd más wárosokba is el tudunk vinni egy ilyen showt.

2006. november 6-án jelent meg az első nagylemezünk (Words of Wisdom), melynek utómunkálatai a Finnvox stúdióban készültek, Finnországban. Ezután több érdeklődés jött Ázsiából, majd hosszú tárgyalások után a japán Soundholic kiadóval 3 lemezes szerződést írtunk alá.

2007 decemberében megjelent egy kislemezünk (At The Gates), azonban ekkor kicsit megtorpant a lendületünk. A belső problémáink végül 2010-ben rendeződtek, így ősszel befejezhettük az új albumunk (Judas) munkálatait, mely 2011 áprilisában jött ki, szintén a HammerWorld mellékleteként.

Fennállásunk során számos külföldi előadó vendégeként volt szerencsénk fellépni, valamennyi a példaképünk is egyben. Ezek a zenekarok: Iron Maiden, Judas Priest, Heaven and Hell, Europe, Helloween, Stratovarius, Saxon, Doro, Udo...

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Nagy Gábor
ének
Kovács Gábor
gitár
Bodor Máté
gitár
Molnár Máté
basszusgitár
Ágota Balázs
dob