Bejelentkezés

x
Search & Filters

Wishbone Ash

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1969

További képek

Biográfia: 

A Wishbone Ash egy brit rockegyüttes, amely az 1970-es évek elején és közepén ért el sikereket. Legnépszerűbb albumaik a debütáló Wishbone Ash (1970), az Argus (1972), a There's the Rub (1974), és a New England (1976). Az első zenekarok között voltak, akik két szólógitárost használtak, és ezzel komoly szerepelt játszottak az ikergitáros harmóniák kifejlesztésében. Ted Turner és Andy Powell gitárosokat beválasztották "Mindenidők 20 legjobb gitárosa" közé a Rolling Stone magazinban. A Melody Maker 1972-ben úgy jellemezte őket, mint „a legizgalmasabb gitárduó azóta, hogy Jeff Beck és Jimmy Page összeálltak a Yardbirdsben”.

A Wishbone Ash 1969-ben alakult meg a Devon-megyei Torquay városában a The Empty Vessels trió romjain, amelyből Martin Turner basszusgitáros és Steve Upton dobos érkezett az új zenekarba. Az eredeti felállás Andy Powell énekes/gitáros és Ted Turner gitáros csatlakozásával lett teljes. 1974-ben Turner elhagyta az együttest és Laurie Wisefield lépett a helyére. A szakmailag elismert és kereskedelmileg is sikeres együttes ebben az összeállításban játszott 1980-ig. Folyamatos tagcserék után, ami következtében egykori King Crimson, Trapeze, és Uriah Heep zenészek is megfordultak az együttesben, végül 1985-ben Wisefield kilépett.

Az eredeti felállás 1987-ben állt újra össze, és három albumot (Nouveau Calls, Here to Hear, ill. Strange Affair) készítettek el 1990-ig, amikor a dobos Upton hagyta el az együttest. A The Ash Live in Chicago koncertalbumot már az 1991-ben távozott Martin Turner nélkül vették fel, 1993-ben pedig Ted Turner is kilépett. 1995 óta az együttes változó felállásban készíti vegyes fogadtatásban részesülő albumait. 2004-ben Martin Turner létrehozta saját Wishbone Ash zenekarát, amivel rendszeresen koncertezik.

Videók

  • Wishbone Ash - Blowin' Free
  • Wishbone Ash - Warrior
  • Wishbone Ash - The King Will Come
  • Wishbone Ash - Persephone
  • Wishbone Ash - Jail Bait

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Andy Powell
ének
gitár
Muddy Manninen
ének
gitár
Bob Skeat
basszusgitár
vokál
Joseph Crabtree
dob