Bejelentkezés

x
Search & Filters

Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour)

Születés / Halálozási dátum: 
1973. december 08. szombat
Születési hely: 
Des Moines - USA

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Husszonkettő különböző államban lakott már, jelnleg három háza van. Coreynak sem hosszú, sem szép nem volt gyermekkora, édesapja fiatal korában elhagyta őt - 32 éves volt, mikor először találkoztak, majd apja haláláig(?) jó kapcsolatot ápoltak -, ezért édesanyja egyedül nevelte őt hugát. Gyakran költöztek városról-városra, tizenegy éves kora környékén fél éven át államról-államra költöztek, majd ő javasolta édesanyjának, hogy térjenek vissza Des Moinesbe, mivel ott még volt néhány barátja, azonban ehelyett az Iowa állam beli Waterlooba költöztek (1984), édesanyja akkori barátjához, ahol ő maga öt éven átt lakott és járt iskolába. Nem sokkal ezután szaklított barátjával, és barátnőjéhez, Corkyhoz költöztek. Corey testvére látta, hogy pénzt lop édesanyjuk pénztárcájából, de ő nem hitt neki, Corky oldalára állt. Szüzességét tizenegy éves korában vezstette el, bár nem önszántából, egy bébiszitter által.

Szintén tizenegy éves volt, mikor családjával egy éjszakára barbecuezni mentek, csupán néhány mérföldnyire voltak akkori házuktól. Vendéglátoik 'Tom' és 'Christine' és germekeik voltak, Christinealkolholita volt, így miután vége lett a partinak ő átt ment egy másikba, Corey nem emlékszik, hogy ekkor hol volt édesanyja, így valószínűleg ő is vele ment, addig a gyerekek a házban maradtak Tommal és tévét néztek, míg a gyerekek el nem aludtak. Arra ébredt, hogy Tom megveri Christint, miközben megérkeztek a rendörök és mivel ő volt a legidősebb gyerek közül neki kellet beszélnie velük. Édesanyja akkori barátja vitte őt és testvérét haza, ezt követöen soha többé nem látta a házaspárt (huga néhány napig nem beszélt).

Mikor fiatalkorában nem volt sok barátja és sok hely, ahol biztonságban érezte magát, régebben (szinténtizenegy éves korában) gyakran átjárt akkori szomszédjuk fiához, aki nála öt évvel volt idősebb és rengeteg zene számot és előadot mutatott meg neki, nála mindig nagyobb biztonságban érezte magát, mint családja házában. Azonban barátja háza felgyulladt és mindneki Coreyt hibáztatta ezért, többé nem látta barátját. Waterlooban volt néhány barátja, kik mindenhová követték, azonban ő sohasem tudott igazán bízni bennük, és ez az, amit ott tanult.

Tizenkilenc éves korában nagy álma válhatott valóra, egy lemezboltban, a Wendy's-ben dolgozhatott, egész nap hallgathatta kedvenc dalait, és nézhettte alemezeket, a vendégekkel is jól bánt, azonban az igazságtalanság nem kímélte őt. Egy ellenörzés alkalmával az üzletvezető megmondta neki, hogy mennie kell, hacsak nem vágatja le a haját, közben a közeli üzletben már hét éve dolgozott valaki, akinek még nála is hosszabb hajja volt, így ott kellet hagynia állását.

Már fiatalabb korábban is önpusztitó életmódótt élt, meggyűlt  abaja az alkoholall és a drogokkal is, ez igazán 1995-ben (huszonkét éves korában) kezdett kiteljesedni, állandó jellegell több pénzt szórt el egy éjszaka, mint amennyit keresett egy héten, töbször is volt olyan, hogy a rendrőrség rövidebb-hosszabb időre elvitte egy-egy barátját, valamelyikük el is hunyt életmodja hatására, nem egyszer megverték. Akkoriban minden hétvégéjét Des Moines nyugati részében található, apró épületben töltötte, amit Billy Joe's Pitcher Show-nak hívtak, mivel minden hétvégén a The Rocky Horror Picture Show-ot mutatták be. Sokak valószínűleg bűnnek neveznék sok cselekedetét, ő azokat hívja hibának, hiába göcsörtös és hibákkal teli az élete, senkijére sem cserélné el semelyik pillanatát.

1999-ben egy bacstageben felállt egy székre és megkérdezte, hogy mennyi lány akarja őt lepisilni. Négyen jelentkeztek, majd az öltöző zuhanyzójában 'szórakoztak'. Egyik barátja 'Mr. Nipples' partyt rendezett az akkori barátnője születésnapjára, mindenki jól szórakozott és úgy tűnt ez így is marad. Közben feléledtek vágyai, ezért ki akart menni sétálni, hogy kitisztítsa a fejét. Közben egy lány visszarántotta, s Corey elesett és eltörte a karját. Corey részeg volt és nem érezte a fájdalmat, a lány elvitte őt a korházba, viszont fel kellet adnia a munkáját - el kellet hagynia Denvert és visszament Des Moinesbe, ahol csatlakozott a Slipknothoz.

2004 márciusában elvette feleségül Scarlett Stone-t, akitől két gyermeke született, miután elváltak a gyermekeket Corey nevelte tovább. 2008. május 15-én Los Angelesben éppen a Halestrommal írt néhány zeneszámot, majd este fellépet a Camp Freddyvel, akkor találkozott jelenlegi feleségével, Stephanie Luby-vel, miután a közösen eltöltött este után elbucsúztak egymástól, Corey többször is ellenörizte telefonját, hogy biztosan benne van e a telefonszáma.

Érdekessékek

Tizenegy évesen mást sem akart, mint fittnek lenni, nevetni, és hogy szeressék. A zene mentette meg az életét, Sebastian Bach, Hemry Rollins, Mike Patton, James Hetfield és David Lee Roth is segítségére volt, de Steven Tyler volt a Szent Grál számára. Kedvenc zenekarai közt megtalálható a Metallica, a Black Flag, a Slayer, a Mötley Crüe és a Public Enemy (dalaik tanították meg őt arra, hogy kiálljon magáért). Kétségtelen, hogy ő a világ egyik legtehetségesebb énekese, egyaránt képes magas és mély, tiszta hangok éneklésére, mint a legbrutálsabban hörögni.

Gyermekkorában legnagyobb álma egy Boba Fett Underoos és egy Atari 2600 volt, amiket meg is kapott, de utobitt el kellet adniuk, mivel ismételten költözniük kellet, viszont nem volt pénzük benzinre. Szereti az M&M-t. Ahogy ő mondta, mindig is más volt, mint a többiek, más akart lenni. Jól tudott focizni.

Régebben a zene mellet mindig a könyvekhez fordult. Nagyon szeret olvasni, és mindig is szerett volna írni egy könyvet, álmát sikerült is megvalósítania, címe Seven Deadly Sins, melyben részletesen leírja véleményét a Hét Fő Bünről, kisebb részletekkel életéből szemléltetve azokat, sőt hét új fő bűnt is leírt, melyek sokkal inkább dühitík: 1. Gyilkosság, 2. Gyermek bántalmazás, 3. Nemi erőszak, 4. Bántalmazás, 5. Lopás, 6. Hazudozás, 7. Rossz zene. Miután megjelent könyve elment az Oxford University-re előadást tartani, felvett néhány számot Dave Grohllal, segített Clownnak, hogy szerepelhessen egy filmben. Első megjelent irománya a The Tiger volt, mikor még kilenc éves volt, csupán két oldal hosszuságú volt, de nagyon büszke rá. Következő kjönyve, a A Funny Thing Happened on the Way to Heaven 2013. junius 20-án fog megjelenni.

Nagyanyját nagyon szerti, biztos abban, hogy írni fog még egy könyvet, még akkor is, ha az egyetlen ember, aki megveszi, az a nagyanyja lesz, de őt ismerve valószínűleg száz darabot fog vásárolni belőle, hiszen mikor még Corey fiatalabb volt és cukrot árult a bowling csapata számára, akkor is rengeteget vásárolt, csakhogy jobb kedvre deritse unokáját. Számára ő a világ legjobb embere, van amikor ő süt nagyanyjának tortát születésnapjára.

Nagyon szerrti a filmeket, egyik szobája tele van DVD-kel, egy-egy kedvenc filmjét több kiadásban is megvásárolta, viszont nem szereti kölcsön adni senkinek sem gyűjteménye semelyik darabját sem, mivel néhányat már kölcsön adott, de azokat sohsem látta viszont. Egyik kedvenc sorozata a Dexter.

Egyik legjobb barátját ("Dimebag" Darell Abbot) 2004-ben, pont Corey születésnapján gyilkolták meg. Egy szóló turné közepette találkozott egy kislánnyal, akinek a neve szintén Corey Taylor, és pont a kislány születésnapja volt az, a lány édesanyja elmesélte neki, hogy ő a gyerek hőse. A Slipknot Snuff című számát teljes mértékben ő írta, mivel addig még egy szám sem volt, amit csak ő írt, barátai többször is rákérdeztek, hogy biztos-e abban, hogy akarja a számot, mivel annyira nem Slipknotos, de Corey azt válaszolta nekik, hogy pont ez az.