Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ivan Moody (Five Finger Death Punch)

Születés / Halálozási dátum: 
1980. január 07. hétfő
Születési hely: 
Columbus (Ohio) - USA

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Ivan L. Moody, igazi nevén Ivan Levis Greening (született 1980. január 7. Denver, Colorado, Amerikai Egyesült Államok), az álneve: Ghost (magyarul: szellem), az amerikai Five Finger Death Punch Heavy metal banda énekese.

Az éneklés mellett a filmek is érdeklik, több horror filmben játszott is.

Kezdetek, Motograter (2002-2006)

Ivan Moody több kisebb zenekarban is játszott, majd 2002-ben a Motograterhez csatlakozott. Az első, önmagukról elnevezett albumukat, a Motogratert 2003. június 24-én adták ki. Az albummal egész nagy sikereket értek el, és az Ozzfesten is játszottak, olyan bandákkal, mint például: Korn, Slipknot, Killswitch Engage, Disturbed, Marilyn Manson, vagy Nothingface. 2006-ban a banda egy ideig abbahagyta a működését, de aztán összeállt újra, ám Ivan kijelentette, hogy végzett a Motograterrel.

Black Blood Orchestra

A Black Blood Orchestra nevű bandát Ivan alapította, a volt kollégiumi szobatársaival, és a rokonaival együtt. Évekig játszottak együtt, 1994 óta, és sok-sok számot írtak és vettek fel, de különösebb sikert soha nem értek el. A felvételeket le lehet tölteni myspace-ről. Tagok: Ivan Moody (vokál), Ryan Morrow (basszusgitár), Bill Stonebraker (gitár), és Jim "Dugan" Demongey (dobok).

Ghost Machine

Ivan mellékprojektje. Eddig két lemezük jelent meg, az első 2005. július 26-án, neve Ghost Machine, a második, a Hypersensitive 2006. november 21-én jött ki. Jelenleg négy tagja van. Az egyik számuk a Fűrész harmadik részében is benne volt.

Five Finger Death Punch

Ivan Moody 2006-ban csatlakozott a Five Finger Death Punchhoz, és még abban az évben bevonultak a studióba, hogy felvegyék az első lemezüket, amely a The Way of the Fist címet viseli. 2007-ben jelent meg. Világszerte mintegy 500,000 darabot adtak el belőle.

A második lemezük a War Is the Answer címet viseli, ebből is körülbelül 500,000 példányt adtak el. 2009-ben készült el.

2008-ban a Korn Family Values turnéján, és a Bitch We Have a Problem Tour nevű koncertkörútján is részt vettek.

Legutóbbi albumuk, az The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Vol. 2 2013 decemberében jelent meg.

Tovább a Five Finger Death Punch oldalára.

 

Forrás: wikipédia