Bejelentkezés

x
Search & Filters

Paul Landers (Rammstein)

Születés / Halálozási dátum: 
1964. december 09. szerda
Születési hely: 
Kelet-Berlin - Németország
Zenekar: 

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Paul H. Landers (Berlin, 1964. december 9. –) az ipari metált játszó német együttes, a Rammstein ritmusgitárosa.

A vártnál két hónappal korábban született 1964. december 9-én Baumschulenwegben, Berlinben. Eredeti neve Heiko Paul Hiersche volt, amit utált. Nevében a H betű is a születési nevére utal. Egyedüli gyermekként nevelték szülei. Folyékonyan beszél oroszul, mivel élt egy darabig Moszkvában. Fiatal korában sokat csúfolták kis termete miatt, de ez csak erőssé tette. 16 évesen elment otthonról, mert nem fért össze mostohaapjával. 1984-ben elvette Nikki Landerst, akinek fölvette a nevét. A párnak egy fia született, Emil. 1987-ben elváltak, de Paul megtartotta a Landers nevet. Családi állapota jelenleg nem ismert, van még egy lánya. Kedvenc együttesei a Pantera, Metallica és a Sex Pistols. Vidám ember, nagyon nyitott. Saját, és Christoph Schneider bevallása szerint elég fárasztó tud lenni.

Zenei karrier

Az iskolában gitározni, zongorázni és hegedülni is tanult. Első együttese a Feeling B volt, amiben az akkori bérlőtársa, Christian "Flake" Lorenz, később pedig Christoph Schneider is játszott. 1986-ban megalapította Till Lindemann-nal és Richard Z. Kruspe-pall a First Arsch nevű zenekart. Játszott még továbbá a Die Firmában, és a Die Magdalene Keibel Comboban.

Rammstein

A Rammsteinnek köszönheti hírnevét, a zenekar megalakulása óta (1994) ő a ritmusgitárosa. Lindemann, Kruspe, Schneider és Oliver Riedel benevezett, megnyerte a Berlin Senate Metro Beat Contest versenyt 1994-ben, így készíthettek egy négy számból álló demo-CD-t. Landers és Lorenz később csatlakozott hozzájuk.

Tovább a Rammstein oldalára.

 

Forrás: wikipédia