Bejelentkezés

x
Search & Filters

Robert Trujillo (Metallica, Suicidal Tendencies, Infectious Grooves, Ozzy Osbourne)

Születés / Halálozási dátum: 
1964. október 23. péntek
Születési hely: 
Santa Monica (Kalifornia) - USA

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Robert Trujillo (eredetileg Roberto Agustín Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz; *Santa Monica, Kalifornia, 1964. október 23.) mexikói származású basszusgitáros, a Metallica nevű heavy metal együttes tagja.

A nyolcvanas évek végén a Suicidal Tendencies zenekar tagja volt, majd a kilencvenes évek közepén Ozzy Osbourne zenekarában játszott. Emellett tagja volt az Infectious Grooves és a Black Label Society együtteseknek is.

Miután Jason Newsted kiszállt a Metallica zenekarból, az együttes Bob Rock producer közreműködésével rögzítette a St. Anger című albumot. Trujillo azonban még nem szerepelt a visszatérő lemezen, mivel a basszusrészeket Bob Rock már korábban feljátszotta. A lemez St. Anger címmel, 2003. június 5-én jelent meg az Elektra és a Vertigo gondozásában. A rajongótábor megdöbbenésére visszakanyarodtak az 1980-as éveket jellemző gyors, agresszív metal stílushoz. Ennek ellenére nem a Master of Puppets vagy a Ride the Ligthtning második része született meg, hanem egy korszerű, modern metal album, itt-ott groove-okkal megvadítva.

Ron McGovney, Cliff Burton és Jason Newsted után ő a Metallica történetének negyedik basszusgitárosa.

Nős, két gyermek édesapja.

 

Forrás: wikipédia